28.7.2015

Kangasalan harjut pyöräillenPyörälenkillä kierretään Kangasalan harjut; Haralanharju, Kirkkoharju, Kuohunharju, Keisarinharju ja Vehoniemenharju.

Kirkonkylän pohjoispuolella sijaitseva Haralanharju on kuuluisa Topeliuksen laulusta Kesäpäivä Kangasalla. Harjulla on kesäkahvila ja komea näkötorni. Harjulle vie perille asti asfalttitie.

Kirkkoharju on nimensä mukaisesti Kangasalan kirkolla. Sen päällä menee hyväkuntoinen ulkoilureitti joka käy hyvin pyöräilyynkin, jos alla on cyclocross tai maastopyörä, maantiepyörällä pääsee harjun juurelle. Harjulla oleva näkötorni ei ole korkea, mutta sieltä avautuvat maisemat ovat Haralanharjun veroiset.

Aivan keskustan tuntumassa on myös Kuohunharju, johon moni on tutustunutkin vähintään auton ikkunasta katsoen, koska harjun laella kulkee maantie. Harjun rinteillä tehty hienovarainen raivaus avaa ohikulkijoille komeat maisemat .

Roineen ja Längelmäveden yhdistävän Kaivannon kanavan tuntumassa on entinen Syrjänkorkeen harju, joka on viimeiset parisataa vuotta tunnettu nimellä Keisarinharju Aleksanteri I:n vierailtua siellä vuonna 1819. Harjulla sijainneen puisen näkötornin tuhouduttua tulipalossa sinne on rakennettu vain matala betoninen näköalatasanne, joka ikävä kyllä ei mahdollista saman tasoista maisemaelämystä kuin keisarille aikanaan tarjottiin. Maantiepyörän joutuu jättämään harjun juurelle, mutta polkua pitkin pääsee cyclocrossarilla tai maastopyörällä harjun laelle.

Kaivannon kanavan eteläpuolella on Vehoniemenharju, jonka lakea pitkin pääsee ajamaan vaikka autolla. Harjulla sijaitsee myös Vehoniemen  automuseo, näkötorni ja kahvila.

Polkupyörä: Trek Crockett 5 Disk
Actioncam: Sony HDR-AS100V

Lisätietoja: http://www.velogi.com/
Twitter: https://twitter.com/Velogi_com
Facebook: https://www.facebook.com/velogi
www.youtube.com/velogi

"Also Sprach Zarathustra", "Divertissement - Pizzicato (from the ballet Sylvia)", "Lift Motif", "Waltz (Tschikovsky Op. 40)"
Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/