23.2.2016

Pyöräilijän polvikivut


Jos pyöräily aiheuttaa kipua, sen syy tulee selvittää. Yleisimpiä ongelmia pyöräilijällä ovat niska-hartiaseudun vaivat ja polvikivut, jotka molemmat voivat viitata ajoasennon säätötarpeeseen.

Satulan ollessa liian matalalla jalkojen voiman tuotto ei ole optimaalinen ja polvinivelet joutuvat tarpeettoman kovalle rasitukselle. Liian korkealla tai liian edessä oleva satula saattaa sekin aiheuttaa polvivaivoja. Yleisin virhe aloittelevalla pyöräilijällä on ajaa liian raskailla välityksillä, jolloin ajosta tulee keinuvaa runttaamista.

Pyöräilijälläkin yleinen vaiva on ns. juoksijan polvi, joka on reiden leveän peitinkalvon eli IT jänteen ylirasitustila. Ylirasitustila syntyy, kun pyöritysliikkeessä lukuisat polven ojennus ja koukistus-suuntaiset toistot ärsyttävät reisiluun pintaan hankaavaa kalvojännettä joka tulehtuu. Kipu ja oireilu on paikallistettavissa reisiluun ja polven ulkosivulle.

Taustalla voi olla esim. lihaskireys tai virheellinen liikerata yhdistettynä lisääntyneeseen rasitukseen. Itsellä oireet ovat pysyneet pois vuosikausia, mutta ilmenivät joulun alla ajetussa Talvipäivänseisaus pyöräilyssä. Kylmät olosuhteet tuntuvat altistavan ko. vaivalle.

Akuutissa tilanteessa auttavat yleensä kylmähaude, lepo ja tulehduskipulääke. Itse olen muutaman viikon ajan käyttänyt vaivaan glokosamiinia sisältävää SOS Health Better Joints magnesiumsuihketta ja se todella tuntuu tepsivän.

Ennakkoehkäisynä tähänkin vaivaan tehoavat tutut lihastreeni, liikkuvuuden parantaminen, venyttely ja hieronta.

Video on toteutettu yhteistyössä Gutzykaupan kanssa.
_____________________________________________________

Alekoodi Gutzykauppaan!

Ostaessasi SOS magnesiumsuihkeita osoitteesta www.gutzykauppa.fi alekoodilla SOSVELOGI suihkeet saa 16 € hintaan (norm 19,90 €). Koodi on voimassa 31.3.2016 asti.
______________________________________________________

Tilaa kanava nähdäksesi lisää vastaavanlaisia videoita: https://www.youtube.com/channel/UCKmHOEIHQyakrhBQrf6z9Yg?sub_confirmation=1

Tilaa myös Velogin uutiskirje  pysyäksesi ajan tasalla: http://velogi.us1.list-manage.com/subscribe?u=d9ca17c107a572fa07c54c505&id=e072b239a8

Lisätietoja:
http://www.velogi.com/
Twitter: https://twitter.com/Velogi_com
Facebook: https://www.facebook.com/velogi
www.youtube.com/velogi