5.4.2016

Pyörän polkimien vaihto | kolme vinkkiä
Polkimien irroitus ja kiinnitys tulee ajankohtaiseksi kun polkimia huolletaan tai vaidetaan uusiin. Asiaan pääsee vihkiytymään myös tilatessaan nettikaupasta uuden pyörän, pyörät kun myydään ilman polkimia.

Polkimien irroitus ja kiinnitys on varsin yksinkertainen toimenpide, mutta muutama perusasia on syytä tietää, jotta ei pilaa tietämättömyydellä poljinkampia.

Työkaluista tarvitset joko 15 mm kiintoavaimen tai kuusiokoloavaimen sekä asennusrasvaa.

Tärkein tieto on, että vasen poljin on varustettu väärän kätisellä, oikea poljin normaalilla kierteellä.

Polkimia on kahdella eri kierteellä, 9/16" ja 1/2", joista 9/16" on selvästi yleisempi.

Polkimia ei tule kiristää liikaa, sillä se vain vaikeuttaa polkimien irroitusta ja saattaa vahingoittaa kampea, joka on useimmiten tehty alumiinista. Poljinten kierteiden kätisyys varmistaa sen, että polkimet pysyvät kiinni polkiessa syntyvän prekession vaikutuksesta.

Joissakin polkimissa käytetään polkimen ja kammen välissä prikkaa.

Tilaa kanava nähdäksesi lisää vastaavanlaisia videoita: https://www.youtube.com/channel/UCKmHOEIHQyakrhBQrf6z9Yg?sub_confirmation=1

Tilaa myös Velogin uutiskirje  pysyäksesi ajan tasalla: http://velogi.us1.list-manage.com/subscribe?u=d9ca17c107a572fa07c54c505&id=e072b239a8

Lisätietoja:
http://www.velogi.com/
Twitter: https://twitter.com/Velogi_com
Facebook: https://www.facebook.com/velogi
www.youtube.com/velogi


Musiikki: esittäjän Kevin MacLeod kappale Happy Alley on suojattu lisenssillä Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Lähde: http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100482
Esittäjä: http://incompetech.com/