3.5.2016

Viime hetken valmistelut pyörätapahtumaan


Pyöräilytapahtumaan valmistautuminen tapahtuu luonnollisesti pitkän ajan kuluessa ja pääosin ajamalla.

Noin viikkoa ennen tapahtumaa on syytä tarkistaa pyörän ja varusteiden kunto. Tarkistusta ei tule jättää viime tippaan, jotta mahdolliset havainnot ja puutteet ehtii vielä korjaamaan. Esimerkiksi kuluneet renkaat tai jarrupalat kannattaa vaihtaa suosiolla uusiin. Pyöränlaakereiden samoin kuin keskiö- ja ohjainlaakerin kunto ja välys kannattaa myös tarkistaa. Ketjut ja rattaat kannattaa vähintään puhdistaa ja voidella. Ajoasentoon mahdollisesti vaikuttavia muutoksia kuten satulan uusintaa ei tässä vaiheessa voi enää tehdä.

Viimeistään tässä vaiheessa tulee suunnitella myös siirtyminen tapahtumapaikalle. On myös huomioitava mahdollisesti tapahtuman vuoksi muuttuneet liikennejärjestelyt, joista parhaan tiedon saa tapahtuman sivustolta.

Jos tapahtuman aikataulu ei edellytä paikkakunnalle siirtymistä jo edellisenä iltana, matkustaminen sijoittuu usein aikaiseen aamuun. Tällöin tarvikkeet on syytä pakata lähtövalmiiksi jo edellisenä iltana. Itselläni alkaa samalla psyykkisen valmentautuisen viimeinen vaihe, jolloin ajatukset pyörivät tulevan tapahtuman ympärillä.

Satulalaukun tulisi pumpun kanssa tarjota samanlainen valmius ikävien yllätysten eliminoimiseen kuin normaalillakin lenkillä. Tapahtumat ovat kuitenkin yleensä keskimääräistä lenkkiä pidempiä, minkä vuoksi esim. ylimääräinen vararengas ei ole liioittelua. Tapahtumajärjestäjien teknisen huollon varaan ei kannata jättää mitään - paitsi sitten kun muut vaihtoehdot on käytetty.

Myös selkätaskujen sisältö mukailee totuttua linjaa sen mukaan miten paljon aikoo hyödyntää tapahtuman huoltopisteiden tarjontaa. Pikän tapahtuman aikana myös sääolosuhteet ehtivät muuttumaan, joten selkätaskuissa tulee olla kapasiteettia sijoittaa esim. aamulähdössä tarvittavat irtohihat, tuuliliivi tai kengänsuojat.

Mukaan täytyy muistaa ottaa pyörän ja ajoasun lisäksi
- Pyöräilykengät, juomapullot, kypärä, käsineet sekä mahdolliset ajolasit.
- Ennakkoon saatu rintanumero tai maksutosite sen noutamiseen paikan päältä.
- Peseytymisvälineet ja vaihtovaatteet.
Jos et käytä tapahtumajärjestäjän juomia, ota mukaan myös urheilujuomajauheet, geelit ja patukat sekä mahdollinen palautusjuoma.

Ja muista - vaatteiden tulee olla aiemmin hyväksi koettuja jotta uuden housun säämiskä tai paidan sauma ei aiheuta ikävää yllätystä!

Tilaa kanava nähdäksesi lisää vastaavanlaisia videoita: https://www.youtube.com/channel/UCKmHOEIHQyakrhBQrf6z9Yg?sub_confirmation=1

Tilaa myös Velogin uutiskirje  pysyäksesi ajan tasalla: http://velogi.us1.list-manage.com/subscribe?u=d9ca17c107a572fa07c54c505&id=e072b239a8

Lisätietoja:
http://www.velogi.com/
Twitter: https://twitter.com/Velogi_com
Facebook: https://www.facebook.com/velogi
www.youtube.com/velogi

Musiikki: Esittäjän Audionautix kappale Touchpoint on suojattu lisenssillä Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Esittäjä: http://audionautix.com/