10.1.2017

Röret Runt 2017 - pyöräilyä kuntoputkessa

Monen pyöräilijän loppiaisperinteeseen kuuluu ns. putkipyöräily Röret Runt, tapahtumapaikkana Vakka-Suomen kuntoputki Vahterusring Uudessakaupungissa. Hiihtoputken ulkokehää kiertävällä noin kilometrin mittaisella radalla on viisi mutkaa oikealle, yksi vasemmalle ja korkeuseroa reilut 10 m. Turvallisuussyistä tapahtuman osallistujamäärä on rajoitettu ja ohitus on sallittu vain kolmella suoralla.

Röret runt tapahtumaa mainostetaan säätakuulla, putkessa kun on koko lailla vakio-olosuhteet; noin +8 C lämpötila. Bonuksena pyöräilijöiden virta aikaansaa putkeen ennen pitkää lievän myötäisen ilmavirran. Mistään kevyestä ajelusta ei silti ole kyse - reitin mutkat saavat nopeuden ja sykkeen sahaamaan ja pienetkin nousut alkavat usein toistuessaan tuntua.

Toinen tapahtuman mainosvaltti on se, että huoltopisteitä on tarvittaessa yhden kilometrin välein, kilometrin lenkkiä kun kierretään. Tapahtuman muonahuolto onkin yksi parhaimmista, ravintopuolen kanssa ei nuukailla. Toki ajokilometrejä ei paljoa kerry jos joka kierroksella alkaa taukoa pitämään. Kovimmat kuskit kiersivät rataa päivän mittaan huimat kolmesataa kierrosta.

Vahterusringin sivusto: http://www.vahterusring.fi/

Videon otsikkokuva: Heikki Rihko

Esittäjän Twin Musicom kappale Training in the Fire on suojattu lisenssillä Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Esittäjä: http://www.twinmusicom.org/

Tilaa kanava nähdäksesi lisää vastaavanlaisia videoita: https://www.youtube.com/channel/UCKmHOEIHQyakrhBQrf6z9Yg?sub_confirmation=1

Tilaa myös Velogin uutiskirje  pysyäksesi ajan tasalla: http://velogi.us1.list-manage.com/subscribe?u=d9ca17c107a572fa07c54c505&id=e072b239a8

Velogi fanituotteet: https://shop.spreadshirt.fi/velogi 

Lisätietoja:
http://www.velogi.com/
Twitter: https://twitter.com/Velogi_com
Facebook: https://www.facebook.com/velogi
www.youtube.com/velogi