16.5.2017

Näkövammainen Heikki Mäkelä tähtää pyörällä Jäämerelle | Tour de Perho 2017

Pyöräilytapahtuma Tour de Perho ajettiin 13.5.2017 koleassa kevätsäässä Keski-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen rajamailla.

Videolla pyöräillään tapahtuman 80 km mittainen asfalttireitti (Oksakoski – Peltokangas – Sääksjärvi – Vimpeli - Hallapuro – Mehtäporanen – Perho) näkövammaisen maatalousyrittäjän Heikki Mäkelän kanssa. Hän aikoo polkea heinäkuussa tuhannen kilometrin matkan kotikulmiltaan Jäämerelle: ensin neljässä päivässä Perhosta Äkäslompoloon ja sieltä lepopäivän jälkeen Hullun polkasu- tapahtuman mukana kolmessa päivässä Hetan ja Kautokeinon kautta Jäämeren rantaan Norjan Altaan.

Äkäslompolosta lähtee Heikin matkaan myös näkövammaisten tandempyöräilijöiden tsemppiporukka. Kuka tahansa on tervetullut polkemaan Heikin mukana haluamansa etapin!

Mäkelän näkö huononee jatkuvasti ja hän tuumasi, että nyt on hänen viimeinen mahdollisuutensa toteuttaa pitkäaikainen haaveensa. Samalla hän haluaa todistaa että vamma ei ole este omien haaveiden toteuttamiselle.

Tonnin polokasun aikataulu:
La 8.7. Perho - Oulainen, 163 km
Su 9.7. Oulainen - Ii, 136 km
Ma 10.7. Ii - Ylitornio, 158 km
Ti 11.7. Ylitornio - Äkäslompolo, 138 km
Ke 12.7. lepopäivä
To 13.7. Hullun polkasu alkaa: Äkäslompolo - Hetta, 138 km
Pe 14.7. Hetta - Kautokeino, 82 km
La 15.7. Kautokeino - Alta, 125 km

Seuraa Heikin valmistautumista ja matkaa osoitteessa:
https://www.facebook.com/tonninpolokasujaamerelle

Tilaa kanava nähdäksesi lisää vastaavanlaisia videoita: https://www.youtube.com/channel/UCKmHOEIHQyakrhBQrf6z9Yg?sub_confirmation=1

Tilaa myös Velogin uutiskirje  pysyäksesi ajan tasalla: http://velogi.us1.list-manage.com/subscribe?u=d9ca17c107a572fa07c54c505&id=e072b239a8

Suositut "Onneksi pyörä on keksitty" paidat ja muut Velogi tuotteet: https://shop.spreadshirt.fi/velogi 

Lisätietoja:
http://www.velogi.com/
Twitter: https://twitter.com/Velogi_com
Facebook: https://www.facebook.com/velogi
Instagram: https://www.instagram.com/velogi_com/
www.youtube.com/velogi

Jos YouTube videoiden teko kiinnostaa, niin ala seuraamaan myös Videoneuvosta ja tilaa kanava: https://www.youtube.com/channel/UCr-ho-JteLA6WkJYPb2UlZQ?sub_confirmation=1

Esittäjän Audionautix kappaleet Redwood Highway ja Marathon Man on suojattu lisenssillä Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Esittäjä: http://audionautix.com/

Muu musiikki: Silent Partner: Pickup Truck