27.3.2018

Pyörän vaihteiden käyttö vs. välityssuhteet

Videolla perehdytään esimerkkinä 34/50 kompaktikammilla  ja 10-lehtisellä 12-25 takapakalla varustetun pyörän välityssuhteisiin ja otetaan niistä oppia etuvaihtajan ja ylipäätään vaihteiden käyttöön.

Voidaan ajatella niin että pyörässä on eturattaiden lukumäärän mukaisesti kaksi ajoaluetta, tiheämpi ja harvempi. Vasemmalla eturattaalla käytetään vasemmanpuoleisia takarattaita ja oikealla eturattaalla ajettaessa oikeanpuoleisia takarattaita.

Kun välityssuhteen lisäksi huomioidaan rengaskoko ja kadenssi, päästään tarkastelemaan eri välityksiä vastaavia ajonopeuksia. Tähän asiaan palataan tulevilla videoilla.

Tilaa Velogin YouTube-kanava nähdäksesi lisää vastaavanlaisia videoita - ei maksa mitään!

Tilaa myös Velogin maksuton uutiskirje pysyäksesi ajan tasalla: http://bit.ly/veloginews

Suositut "Onneksi pyörä on keksitty" paidat ja muut Velogi tuotteet: https://shop.spreadshirt.fi/velogi 

Jos olet aloittelemassa pyöräilyä, suosittelen Pyöräilyn perusteet - verkkokurssia, joka tarjoaa oikopolun pyöräilyn pariin: http://bit.ly/pyorailemaan

Pyöräilyn perusteet voi nyt omaksua myös e-kirjana: https://kirja.elisa.fi/ekirja/pyoran-paalle

Jos sen sijaan YouTube videoiden teko kiinnostaa, niin ala seuraamaan myös Videoneuvosta ja tilaa kanava: bit.ly/videoneuvos_sub

Lisätietoja:
http://www.velogi.com/
Twitter: https://twitter.com/Velogi_com
Facebook: https://www.facebook.com/velogi
Instagram: https://www.instagram.com/velogi_com/
www.youtube.com/velogi

Esittäjän Audionautix kappale Essence 2 on suojattu lisenssillä Creative Commons Attribution (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Esittäjä: http://audionautix.com/