4.9.2018

Hollantilainen kylätie Suomessa - Sattulan kylätiekokeilu

Sattulantie (maantie 13899) on Hattulassa sijaitseva maantie Kalvolantien (maantien 130) ja Hattulantien (maantie 3051) välillä.

Kylätiekokeilussa Sattulantien liikennejärjestelyitä muutettiin 2,5 kilometrin matkalta. Ajoradan keskeltä on varattu moottoriajoneuvoliikenteelle kaksisuuntainen, noin 3 metriä leveä kaista. Ajoradan molemmin puolin on varattu noin 1,5 metriä leveä tila ensisijaisesti jalankulkijoiden ja pyöräliikenteen käyttöön. Moottoriajoneuvojen kohtaaminen tapahtuu osittain reuna-alueiden kautta.

Kokeilulla pyritään rauhoittamaan henkilöautoliikenteen nopeuksia ja lisäämään eri käyttäjäryhmien kokemaa liikenneturvallisuutta. Tiellä on noin 400 käyttäjää vuorokaudessa ja sen nopeusrajoitus on nyt 40 kilometriä tunnissa.

Hankkeella saadaan lisätietoa uusista kustannustehokkaista keinoista parantaa kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita alemman tieverkon vähäliikenteisissä kohteissa, joissa erillisen kevyen liikenteen väylän toteuttaminen ei ole tarkoituksenmukaista.

Lähde: www.ely-keskus.fi

Tilaa Velogin YouTube-kanava nähdäksesi lisää vastaavanlaisia videoita - ei maksa mitään!

Tilaa myös Velogin maksuton uutiskirje pysyäksesi ajan tasalla: http://bit.ly/veloginews

Pyöräilytarvikkeensa Velogi ostaa Wigglestä 

Suositut "Onneksi pyörä on keksitty" paidat ja muut Velogi tuotteet: https://shop.spreadshirt.fi/velogi 

Jos olet aloittelemassa pyöräilyä, suosittelen Pyöräilyn perusteet - verkkokurssia, joka tarjoaa oikopolun pyöräilyn pariin: http://bit.ly/pyorailemaan

Pyöräilyn perusteet voi nyt omaksua myös e-kirjana: https://kirja.elisa.fi/ekirja/pyoran-paalle

Jos sen sijaan YouTube videoiden teko kiinnostaa, niin ala seuraamaan myös Videoneuvosta ja tilaa kanava: bit.ly/videoneuvos_sub

Lisätietoja:
http://www.velogi.com/
Twitter: https://twitter.com/Velogi_com
Facebook: https://www.facebook.com/velogi
Instagram: https://www.instagram.com/velogi_com/
www.youtube.com/velogi